“Hastalık Değil Farklılık”

Toplumun yaklaşık yüzde 10’unu etkilediği tahmin edilen disleksiye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, Nörogeribildirim (Nörofeedback) yöntemiyle bilimsel çözümler sunan Auto Train Brain, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Anneler Günü vesilesiyle Acıbadem Üniversitesi’nde “Hastalık değil, farklılık” sloganıyla düzenlenen etkinlik, disleksili çocuk sahibi anneleri bir araya getirdi. Uzman doktorların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte anneler, disleksiye dair merak ettikleri sorulara yanıt bulurken, benzer deneyimleri yaşayan diğer annelerle de dayanışma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanı yakaladı.

Okuma, yazma ve heceleme gibi temel becerilerde belirgin güçlüklerle kendini gösteren disleksi, toplumda sıklıkla yanlış anlaşılan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bir hastalık gibi bilinen bu durum aslında nörogelişimsel bir farklılıktan dolayı kendini gösteriyor. Bu farklılık, disleksili bireylerin zeka düzeylerinin düşük olduğu anlamına kesinlikle gelmez. Aksine, birçok disleksili birey yaratıcılık, problem çözme ve soyut düşünme gibi alanlarda üstün yeteneklere sahiptir.

Anneler Günü vesilesiyle disleksi konusunda anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenlendi. “Hastalık Değil, Farklılık” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, disleksili çocukların annelerine yönelik uzmanların katılımıyla bilgilendirici oturumlar sundu.

Nöro geribildirim yöntemiyle disleksiye bilimsel çözümler sunan Auto Train Brain’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, anneler disleksi ile ilgili merak ettikleri sorulara uzmanlar aracılığıyla yanıt buldular. Bu sayede anneler, çocuklarının okuma, yazma ve diğer öğrenme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukların nedenlerini daha iyi anlama fırsatı buldular. Etkinlik boyunca, disleksinin bir hastalık olmadığı, tamamen nörogelişimsel bir farklılık olduğu vurgulandı.

Nöro Geribildirim Yöntemi Disleksiye Bilimsel Çözüm Sunuyor

Nöro geribildirim yöntemiyle disleksiye bilimsel çözüm sunan Auto Train Brain’in CEO’su Dr. Günet Eroğlu’nun ve bu yöntemle dislekside başarıya ulaşan iki kişinin katıldığı oturumla başlayan etkinlikte Dr. Günet Eroğlu, “Öğrenme güçlüklerinin temelinde nöronlar arası iletişimdeki farklılıkların yatıyor. 14 kanallı başlık sayesinde beyinden gelen sinyallerin güçlü ve zayıf noktaları belirlenerek, bireye özel eğitim programları oluşturuluyor ve böylece beynin sinyal iletimi daha etkin hale getiriliyor. Bu inovatif uygulama, dünya çapında yaklaşık 800 milyon disleksik insana umut ışığı oluyor; çünkü hem ilaçsız bir tedavi seçeneği sunuyor hem de bireylere kendi hızlarında ve kendi ortamlarında öğrenme imkanı sağlıyor,” dedi.

Uzmanlar Disleksiyi Anlattı: Nedenleri, Etkileri ve Beslenme

Disleksinin birçok yönten ele alındığı oturumda ise Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Canan Kocaman, “Bu durum bir bağlantısızlık durumundan kaynaklanıyor. Bu çok multidisipliner bir durum, birçok konunun aynı anda çalışması gerekiyor,” dedi. Uzman Klinik Psikolog Dilara Savaş bu çocukların çok iyi anlaşılması gerektiğini ve bu süreçte akran zorbalığı konusuna değindi. Diyetisyen Doğa Akçayöz ise beslenme konusuna dikkat çekerken, çocukların herhangi bir besin alerjisinin olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Etkinliğin son oturumunda ise Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, annelerin korkularından ve kaygılarından uzaklaşması için bilinçaltı teknikleriyle bir seans gerçekleştirdi.

“Etkinlik, annelerin uzmanlara yönelttiği merak edilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.”

Başa dön tuşu
win2max app